Terve selkä -jooga

Kivuton, hiljainen selkä sinullekin

Selkävaivat häiritsevät lähes jokaisen elämää jossain elämän vaiheessa. Runsas istuminen, stressi, yksipuolinen liikunta ja kehon virheasennot ovat usein näiden vaivojen taustalla.

Mitä jos tekisit päätöksen auttaa kehoasi selviytymään paremmin, ilman kremppoja? Mieti, miten se vaikuttaisi elämääsi – selkää ei tarvitsisi varoa, yöunet paranisivat, ei tarvitsisi särkylääkkeitä ja kipugeelejä (joilla on aina sivuvaikutuksia), päivät sujuisivat kertakaikkiaan kevyemmin ja voisit harrastaa mitä haluat.

Tämä joogakurssi on suunniteltu sinulle, jolla on nyt selkävaivoja, on joskus ollut niitä ja pelkäät ongelmien toistuvan, sekä sinullekin joka arvelee selkävaivojen olevan juuri tulossa osaksi elämääsi. Yksilöllisesti räätälöityjen, turvallisten harjoitusten avulla voit vahvistaa kehoasi, löydät voimaa, rentoutta, opit liikkumaan kokonaisvaltaisemmin käyttäen hyväksi koko kehon voimaa.

Kurssi sopii sinulle, joka et ole koskaan joogannut, sekä sinulle joka joogaat säännöllisesti. Opit käyttämään kehoasi niin, että aktivoit laajoja alueita kehossasi jolloin yksipuolinen rasitus vähenee. Tämä taito on äärimmäisen hyödyllinen kaikessa liikkumisessa, oli se sitten sohvalta nouseminen, punttiksella rehkiminen, kävely, juoksu tai jooga.

Kurssi sopii kaikentasoisille liikkujille, mutta jos sinulla on akuutteja selkäongelmia, kysy lääkäriltä tai fysioterapeutilta onko kurssin aloittaminen ajankohtaista. Voit myös ottaa yhteyttä [email protected] tai lähettää tekstarin puh. 050 3009621 niin soitan sinulle takaisin ja voimme tarkastella tilannettasi.

Ryhmässä opit:
Mitä kehon alueita on hyvä vahvistaa jotta selkä pysyisi terveenä
Mitkä alueet kaipaavat lisää liikkuvuutta hyvän asennon ylläpitämiseksi
Käyttämään hyväksi jalkojen, pakaroiden, vatsan ja kylkien voimaa, jolloin selän lihasten rasitus vähenee
Rentouttamaan selkäsi ja lantiosi jolloin hengitys pääsee hienoisesti liikuttamaan kehoa, parantaen nestekiertoa ja kuona-aineiden poistumista ja tuoden lisää tilaa kehoon
Ymmärtämään paremmin oman kehosi asentoa: onko sinulla esimerkiksi notkoselkä, toimimattomat pakarat, kireät lonkankoukistajat tai
Tekemään liikkeet niin, että käytät kokonaisia lihaskalvolinjoja. Kehosi on tarkoituskin toimia näin, luonnollisesti ja kokonaisuuksina, niin että lihakset toimivat yhdessä. Yksittäisten lihasten tai lihasryhmien vahvistaminen ei välttämättä tuo apua tai saa kehoa toimimaan optimaalisesti. Sen sijaan, kun opetat lihaksesi toimimaan yhdessä, löydät kehostasi valtavan määrän enemmän voimaa ja kestävyyttä kuin uskoisitkaan.

Lisäksi:
opit vayu -tekniikoita, joilla saat käyttöösi kehon syvien lihasten tuen kuitenkin säilyttäen vapaan hengityksen
opit käyttämään pehmeää lattiaa kohti painautumista hyväksi kaikissa liikkeissä, pidentämään kehoasi alaspäin painautumalla. Silloin keho toimii kokonaisvaltaisesti, ja paitsi että se on keholle terveellistä, se myös rauhoittaa mieltä kun et ole pyrkimässä minnekään pidemmälle kuin mikä on juuri sillä hetkellä sinulle parasta.
harjoitus räätälöidään juuri sinulle, sinulla ei ole paineita tehdä kaikkea samalla tavalla kuin naapuri
– jokainen harjoitus aloitetaan keskittymisharjoituksella ja sen kruunaa loppurentoutus. Harjoitukset tehdään rennon lempeällä otteella joka sekä virkistää että rauhoittaa.
kehosi hyötyy, mielesi rauhoittuu, saat liikkua juuri omalle tasollesi sopivalla tavalla

Varaa paikkasi

 

Aika:
168.-13.12.2018 torstaisin klo 18.40-19.40
Hinta: 270 €

Ohjaajana ryhmässä on Katja Ojala, RYT-500 joogaopettaja, Joogasali Keitaan perustaja ja Keidas Wellness Methodin kehittäjä. Katja on ollut joogaopettaja ja opettanut joogaa Suomessa, Intiassa, Ruandassa ja Espanjassa päätoimisesti vuodesta 2008 lähtien. Hän on ohjannut tuhansia joogatunteja ja nykyään erikoistunut lähes pelkästään kurssien ohjaamiseen. Katja on myös filosofian tohtori biologian alalla, luontoyhteysohjaaja, mindfulnessohjaaja CFM ja ratkaisukeskeinen coach.

Katja kärsi ainaisista selkäongelmista jo ennen joogan aloittamista, sai ne helpottamaan joogan avulla, mutta kun harjoitus vähitellen muuttui hyvin intensiiviseksi, se sai myös selkävaivat pahenemaan. Viime vuodet Katjan selkä on ollut aivan hiljainen, kiitos vuosien opettelun ja täsmäharjoitusten.

Ilmoittaudu siis pian mukaan!

Lisäksi, jos joudut olemaan joskus pois oman ryhmäsi harjoituksesta, voit korvata poissaolosi 2 € lisämaksusta missä tahansa Keitaan ryhmässä syyskauden aikana.

Varaa paikkasi