Keidas Yoga Method

Yksilöllinen joogaharjoitus pienryhmässä

Keidas Yoga Method on tapa tehdä joogaharjoitus jossa yhdistyvät yksilöllinen, räätälöity henkilökohtainen harjoitus ja ryhmätunti. Keidas Yoga Method -tunnit on suunnattu ihan tavallisille joogaharrastajille, ja sen valtti on se, että räätälöitynä harjoitus sopii mahdollisimman hyvin juuri sinulle. Kyse ei ole siis mistään uudesta joogatyylistä, vaan itse asiassa ikivanhasta tavasta harjoitella joogaa, kuitenkin moderniin maailmaan sovitettuna.

Keidas Yoga Method -tunneilla opit tuntemaan kehosi paremmin, kun saat harjoitella omaan tahtiisi ja oman kehosi tarpeiden mukaan. Jos kaipaat energisointia, voit tehdä haastavan harjoituksen. Jos taas kehossasi on jokin ongelmakohta, voit tehdä harjoitusta joka auttaa siihen. Sinun ei tarvitse itse osata arvioida mitä sinun pitäisi tehdä, vaan kerrot vain ohjaajalle mikä on tavoitteesi ja ohjaaja suunnittelee sinulle sopivan harjoituksen.

 


Keidas Yoga Method Perusteet viikonloppukurssit 28.-29.3. ja 25.-26.4.2020

Tule oppimaan Keidas Yoga Method (KYM) -harjoittelun perusteet – pääset harjoittelemaan joogaa voimakkaan pehmeällä, tehokkaalla ja lempeällä tavalla.

Tällä viikonloppukurssilla opit tekemään aurinkotervehdyksiä, seisoma- istuma- ja lattiasarjoja sekä KYM-harjoittelun loppuliikkeet. Lisäksi kiinnitämme huomiota oikeanlaiseen joogahengitykseen, kehon kokonaisvaltaiseen aktivointiin ja rentoutumistekniikoihin. Viikonloppukurssin jälkeen hallitset KYM- harjoituksen perusliikkeet, harjoituksessa käytettävän ujjayi-hengityksen, liikkumisen hengityksen tahdissa ja ymmärrät, miten voit soveltaa harjoitusta juuri omalle kehollesi sopivaksi.
Mukaasi saat monisteen, jossa on kuvattuna perussarjan asennot, sekä saat KYM -verkkoharjoitussarjan jonka avulla voit harjoitella kotonasi milloin haluat.

Viikonlopun jälkeen jatkat harjoittelua valitsemassasi KYM-ryhmässä Keitaalla. Omassa KYM-ryhmässäsi ohjaaja opastaa sinulle myös oman harjoituksesi, jonka avulla pääset harjoittelemaan räätälöidysti juuri omalle kehollesi hyödyllisimmällä tavalla. Ryhmiä on maanantaisin (taso 3), keskiviikkoisin (taso 1), torstaisin (taso 3) ja sunnuntaisin (taso 2), ja viikonloppuna saat opastusta siitä, mikä tasoryhmä on itsellesi sopivin.

Aika: Kurssi 1: 28.-29.3.2020 ja Kurssi 2: 18.-19.4.2020, lauantai ja sunnuntai klo 11.30-13.30
Hinta: 116 € sis 2 kuukauden harjoittelun kerran viikossa valitsemassasi KYM-ryhmässä Keitaalla. Jos jatkat harjoittelua tämän jälkeen, voit maksaa kuukausittain.
Ilmoittautuminen: Maksamalla kurssin verkkokaupassa lunastat itsellesi paikan viikonloppukurssilla ja (viikonloppukurssilla) viikottaisiin harjoituksiin valitsemassasi KYM -ryhmässä. Jos haluat ehdottomasti jollekin tietylle KYM-tunnille, voit kirjoittaa siitä etukäteen [email protected]
Ohjaaja: Katja Ojala

Varaa paikkasi

 


Millaista harjoitusta sinä kaipaat? 

Keidas Yoga Method perustuu dynaamiseen hathajoogaan jossa on flowjoogan elementtejä – teemme siis mm. aurinkotervehdyksiä, liikumme asanoista toiseen virtaavissa sarjoissa mutta pysähdymme myös olemaan paikoillamme. Harjoitus on melko voimakas ja voimistava ja sopii hyvin niille jotka kaipaavat liikunnallista joogaharjoitusta. Mikään voimistelija tai entinen ammattitanssija ei kuitenkaan tarvitse olla!

Erikoislaatuiseksi Keidas Yoga Methodin tunnit tekee se, että niissä on mukana sekä omaan tahtiin tehtyjä harjoituksia, että ryhmässä yhdessä tehtäviä harjoituksia. Tuntiin sisältyy noin 15 minuutin jakso jolloin saat tehdä aivan oman, omien tarpeidesi ja toiveidesi mukaan räätälöidyn harjoituksen. Sen teema voi olla esimerkiksi rintakehän avaus, syvien lihasten vahvistaminen, jonkin tietyn itsellesi haastavan tai mielenkiintoisen asanan harjoittelu progression avulla tai vaikkapa lonkkien avaus. Mitä sinun kehosi eniten kaipaisi?

Keidas Yoga Method sopii hyvin niille, jotka haluavat syventyä ja kehittyä joogaharjoituksessaan. Erityisen hyvin se sopii niille, jotka ovat innostuneita tekemään jooga mutta joilla jokin kehon ongelmakohta vaikeuttaa harjoituksen tekemistä ryhmän mukana, esimerkiksi ranne,- olkapää,- tai polvivamma. SI-nivelen ongelmiin on myös oma si-nivelen vakauttamisohjelma. 

Keidas Yoga Methodissa on tasoryhmät, joten voit aloittaa aina juuri siltä tasolta jolla olet, ja voit myös jatkaa harjoitusta joko edeten seuraavaan tasoryhmään tai pysyen saman tasoisessa harjoituksessa. Toisin sanoen, jos kaipaat edistymistä ja haastavampia asanoita, voit edetä, ja jos tarvitset enemmänkin kehon huoltoa ja kuntoa ylläpitävää harjoitusta, sekin onnistuu mainiosti.

 

Keidas Yoga Method ei sovi sinulle jos:
  • Vasta aloittelet joogaamista etkä vielä ole varma onko jooga oma juttu vai ei. Tämä ryhmä sopii niille, jotka jo tietävät tykkäävänsä joogasta.
  • Et ole valmis sitoutumaan. Harjoituksen räätälöiminen on mahdollista vain kun ohjaaja oppii tuntemaan sinut, ja opettaa oman liikesarjasi sinulle. Tällaista joogaa ei ole mahdollista tarjota yksittäisillä tunneilla. Edistystä tulee, kun harjoituksen toistaa riittävän usein.

Keidas Yoga Method-tunnilla saat sekä yksilöllisen harjoituksen, että ryhmän hyödyt. Tutun ryhmän seurassa tehty harjoitus tuo lisää energiaa. Opettaja oppii tuntemaan sinut ja kehosi, jolloin saat juuri sellaisia avustuksia ja neuvoja jotka sinulle sopivat. Osa harjoituksesta tehdään oman hengityksen tahtiin, jolloin voit keskittyä omaan harjoitukseesi, kehoosi ja hengitykseesi, saat tilaisuuden kääntyä sisäänpäin ja sitä kautta mielesi rauhoittuu.

 

Mitä siellä tehdään? 

Keidas Yoga Method-tunneilla joogatyyli on dynaamista hathajoogaa. Vaikka hathajooga monen mielikuvissa on leppoisaa raajojen ojentelua ja rentoutuksia, dynaamisessa hathajoogassa emme tee välirentoutuksia vaan liikumme suoraan asanoista toiseen. Osa asanoista on raskaita, osa kevyitä, ja harjoituksessa kyllä tulee hiki, mutta mitenkään ylettömän rankka se ei ole. 

Kauden alussa teemme muutamia harjoituksia kaikki yhdessä, ilman räätälöityä osuutta, jotta opimme tuntemaan toisemme ja pystymme keskittymään muutamaan yhteiseen, kaikille tärkeään teemaan kuten koko kehon käyttö ja lihaskalvolinjojen aktivaatio, hengitystekniikka (käytämme astangasta tuttua ujjyai-hengitystä) ja kehoa tukevat bandhat ja vayut. 

Tunnit alkavat aina hiljaisella istumisella, joista etenemme aurinkotervehdyksiin. Niiden jälkeen vuorossa ovat esimerkiksi seisoma-asanat joita teemme yhteiseen tahtiin. Harjoitus huipentuu jokaisen henkilökohtaiseen harjoitukseen, jonka jälkeen teemme usein joitain rauhallisia venyttäviä asanoita ja niiden jälkeen loppuliikkeet eli esimerkiksi hartiaseisonta. Ja loppuun tietenkin rentoutus 🙂

Voit itse päättä, mikä on oman harjoituksesi teema, ja keskustelun pohjalta ohjaaja antaa sinulle toivomasi teeman mukaisen henkilökohtaisen harjoituksen. Saatat esimerkiksi toivoa rintakehän tai lonkkien avausta, taaksetaivutuksia, syvien lihasten vahvistamista… Aika moni harjoittelee pyrkien kohti tiettyä, itselle haastavaa asanaa, vaikkapa päällä- tai käsilläseisonta tai siltakaari voivat olla tällaisia asanoita. Teet saman (noin 15 minuuttia kestävän) henkilökohtaisen harjoituksen joka kerralla jolloin sinulla on todella mahdollisuus edistyä siinä, ja tarpeen tullen ohjaaja avustaa tai muokkaa harjoitusta.

Yksilöllisen teeman lisäksi kaikilla ryhmillä on aina myös yhteinen, koko kauden kestävä teema. Keväällä 2019 teemana on olkapäiden alueen avaus. Kun pystyt ojentamaan kätesi suoriksi olkapäistä, on lukuisien asanoiden teko paljon helpompaa, esimerkiksi alaspäin katsova koira, päällä- ja käsilläseisonta ja siltakaari. Lisäksi rintakehäänkin tulee lisää avoimuutta! 

 

Mihin tämä perustuu? 

Keidas Wellnessin omistaja Katja Ojala on kehittänyt Keidas Yoga Methodin Intiassa opiskelemansa joogatyylin perusteella. Hänen pääopettajansa Yogacharya Bharath Shetty on opettanut jo satoja  joogaopettajia Intian joogapääkaupungissa Mysoressa. Mysore on kuuluisa mm. astangajoogassa käytetystä mysore-tyylistä tehdä joogaharjoitus niin, että jokainen oppilas tekee oman harjoituksen oman hengityksen tahtiin. Tällä tyylillä Mysoressa on opettanut mm. kuuluisa joogaopettaja Krishnamatsarya, joka on useimpien lännessä suosittujen joogatyylien oppi-isä, ja samalla tyylillä opettaa myös Bharath Shetty.

Koska länsimaissa, toisin kuin Intiassa, oppilaita ei voi velvoittaa tulemaan joogatunnille joka ikinen päivä, Keidas Yoga Methodissa ikivanhaa tapaa tehdä harjoitus on muokattu. Ihan koko harjoitusta ei tehdä omaan tahtiin, sillä useimmat joogan harrastajat käyvät tunneilla vain kerran viikossa, liian paljon ehtisi unohtua harjoitusten välillä eikä harjoitus virtaisi mukavasti eteenpäin.

Keidas Yoga Method -tunnit:

Aika:
Ma klo 17.15-18.45, Taso 3, Heidi ohjaa
Ti klo 17.45-19.15, Avoin tunti, Jonna ohjaa
Ke klo 19-20.30, Taso 1-2, Katja ohjaa
To klo 17-18.30, Taso 3, Katja ohjaa
Su klo 17.40-19.10, Taso 2, Heidi ohjaa

 


Voit tulla kokeilemaan Keidas Yoga Method -tuntia kertamaksulla! Lähetä viesti [email protected] ja kerro milloin haluat tulla. Jos päätät jatkaa tunnilla jäsenenä, saat ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi. Lisätietoa jäsenyydestä löydät täältä.


 

Tasoryhmät: Ykköstason tunnit sopivat sellaisille joogan aloittelijoille, joilla on hyvä kehon hallinta, tai niille joilla on jo jonkin verran kokemusta joogasta. Kolmostason harjoituksessa tarvitaan jo enemmän kokemusta ja halua kehittyä fyysisessä harjoituksessa. Kakkostason ryhmät ovat tältä väliltä :). Suosittelemme, että jos olet aloittamassa Keidas Yoga Method -ryhmässä, aloita 1-2 tason tunneista omasta joogakokemuksestasi riippuen. Kolmostason ryhmään voit tulla, kun olet jo jonkin aikaa käynyt Keidas Yoga Method -tunneilla tai jos olet harrastanut kohtuullisen pitkään jotain fyysisesti vaativaa joogalajia kuten astangaa.

Hinta: Koska Keidas Yoga Method -tunnit sisältävät paljon yksilöllistä opetusta ja harjoittelua, ne on varattu jäsenille jotka käyvät tunneilla säännöllisesti. Lisää tietoa jäsenyydestä löydät täältä.

 

Keidas Yoga Method-tunneista sanottua:
”Katja, sä olet todella täydellinen. Se mikä ainakin minuun on vedonnut on se että olet niin ”maanläheinen”, maalaisjärkinen. Ja uskallat olla eri mieltä kuin muut. Eli ohjaat oman tuntemuksen ja tiedon ja kokemuksen mukaan. Ja vaikka olet oikeesti guru omalla alallasi niin et ole mikään ”joogalentäjä” vaan niin jalat maassa-tyyppi. Mä en, anteeksi vain, oikein niistä mantroista piittaa. Vaikka nekin varmaan joihinkin juttuihin kuuluu.”

”Ryhmä vastasi odotuksiani, ammattitaitoista ja mukavaa ohjausta kivassa ryhmässä. Niskat aina ihanan rentoutuneet tunnin jälkeen. Merkittävin saavutukseni parin vuoden joogatunneista on kadotetun tasapainon takaisin saaminen.”

”Ryhmä on monipuolinen, jokaisen yksilönä huomioiva, kiinnostava. Oma kehonkuva on muuttunut positiivisemmaksi, positiiviset psyykkiset vaikutukset.”

”Rentoutumis- ja hengitysharjoituksia tehdessäni nukahdan nopeammin ja rauhallisemmin. Fyysisesti olen notkeampi ja liikkuvampi kuin ikäiseni tuttavat. Tavoite on pysyä tässä kunnossa mahdollisimman pitkään. (Joskus 10 vuotta sitten sanoin, että vielä 70 ikäisenä pitää pystyä menemään mustikkametsään. Nyt tavoite on 80 v!)”

 

Jos et ole varma, sopiiko Keidas Yoga Method sinulle, voit lähettää tekstarin Katjalle puh 050 3009621 ja hän soittaa sinulle takaisin jolloin voitte jutella. Voit myös lähettää sähköpostin [email protected]

Kurkkaa tästä videosta mitä eräällä Keidas Yoga Method -tunnilla tehtiin:

 

Varaa tästä paikkasi perusteiden viikonloppukurssille:

Varaa paikkasi