Hellitä ja Hengitä-kurssi

Tästä syksystä levollinen ja virkistävä

Rentoutusharjoitukset, yinjooga ja mindfulness

Syksy on usein aktiivista aikaa, on paljon töitä ja harrastuksia – elämä tuntuu etenevän kun puuhailee paljon. Kesällä on haahuiltu ja levätty, syksyllä on aika löytää kohteita sille energialle jota on saanut. Usein tahti vain kovenee kun joulu lähestyy.

Samalla kuitenkin ilmat viilenevät ja valo vähenee, ja sitten kun siirrytään talviaikaan, elämä suorastaan rysähtää pimeyteen. Kesän ja lomien virkistävä vaikutus alkaa hälvetä, mutta velvollisuudet eivät vähene.

Siksi lepo ja palautuminen ovat keskiössä jaksamisen suhteen. Ja kaiken sen hyvän suhteen mitä hyvästä ja energisesta olosta seuraa! Kun olet levännyt ja energiatasosi pysyy sopivana, pysyt myös hyväntuulisena ja tasapainoisena – ajattele mikä hyöty siitä on sekä itsellesi että läheisillesi.

Voisiko tämä syksy olla sellainen, että  palaudut kunnolla arjen haasteista, priorisoit tasapainoisen elämäntavan, kehon ja mielen levon ja hyvinvoinnin? 

Tämä kurssi on todella helppo – rentotumista ja lepoa opitaan levolla ja rentoutumisella! Kurssi on jokaviikkoinen rentoutumisen hetki jonka annat itsellesi, aikaa köllötellä ja lepäillä, hetki ilman suunnittelua ja pyrkimyksiä ja eteenpäin paahtamista!

Hellitä ja Hengitä -kurssi on tarkoitettu juuri sinulle, joka ymmärrät, että omilla valinnoillasi voit vaikuttaa niin kehosi kuin mielesi hyvinvointiin, ja että palautumisen ja rauhoittumisen hetkissä on energisen elämän salaisuus.

Kurssi alkaa rentoutumisen opettelusta. Rentoutuminen voi kuulostaa helpolta, mutta kuinka moni meistä osaa oikeasti hidastaa sydämen syksettä, syventää hengitystä, rauhoittaa mielen, hermoston ja kehon milloin haluaa lyhyessä ajassa? Se on kuitenkin mahdollista tekniikoilla, jotka laskevat kehon levottomuudesta tai jopa hälytystilasta raukeaan oleiluun.

Yinjooga on yksi keino rentoutua syvästi. Harjoitukset vähentävät tehokkaasti kehon syviä kireyksiä ja auttavat hengittämään rauhallisesti ja syvään. Samalla esimerkiksi selkä ja lonkat saavat lisää liikkuvuutta.

Rentoutusmenetelmät ovat todella tehokkaita ja niiden avulla on mahdollista rentoutua myös kesken kiireisen arjen. Toisaalta, niiden teho kuluu pois kun arki ja ajatukset alkavat taas jylläämään harjoitusten jälkeen.

Sen takia Hellitä ja Hengitä -kurssilla opitaan myös mindfulness-menetelmiä jotka auttavat kohti pysyvämpää mielenrauhaa. Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo johdattaa meidät olemiseen, jossa menneiden murehtimisen ja tulevaisuuden suunnittelun sijaan olemme läsnä kaikessa siinä rikkaudessa jota tässä hetkessä on läsnä.

Mindfulness lisää tutkitusti onnellisuutta ja vähentää stressiä, sen hyöty on kiistatonta (niin kuin varmasti sinäkin tiedät). Monet kokevat sen kuitenkin vaikeaksi. Syy ei ole siinä, että se olisi oikeasti vaikeaa, päinvastoin, vaan siinä että olemme niin tottuneita suorittamaan ja pyrkimään tavoitteisiimme, että mindfulnessin päinvastainen lähestymistapa on mahdotonta ymmärtää.

Ja jos yrittää suorittaa läsnäoloa ja tämän hetken kokemista, jää mindfulnessin toinen osatekijä kokonaan toteutumatta – hyväksyvyys eli toisin sanoen mielen rentous.

Tällä kurssilla mindfulnessharjoituksista on tehty helpompia lähestyä, sillä kun pohjalla on rentoutus- ja yinjoogaharjoituksia, myös mindfulnessharjoituksissa on helppo relata ja jättää  kaikki suorittaminen pois.

Tule mukaan kurssille – rentoutuminen, palautuminen, kehon kireyksien hellittäminen ja ajatuksista irti päästäminen on sinullekin hyödyllistä!

 

Kyllä haluan mukaan Hellitä ja Hengitä -kurssille

 

Kun ilmoittaudut mukaan viimeistään 29.9., saat bonuksena Hellitä ja Hengitä -verkkovalmennuksen (arvo 78 €) täysin ilmaiseksi!!! Verkkovalmennuksen avulla voit harjoitella myös kotonasi ihan samoja harjoituksia kuin teemme yhdessä joogasalilla. Verkkovalmennus säilyy sinulla joten voit palata harjoituksiin vielä vuosien päästäkin:

Aika: sunnuntaisin 6.10.-17.11.2019 (ei 20.10) klo 15.45-17.15

Paikka: Joogasali Keidas, Grandalantie 2 D 52 (jos et ole ollut salilla ennen, katso saapumisohjeet täältä sillä sali on kerrostalon alakerrassa eikä oikean talon löytäminen pelkän osoitteen perusteella ole helppoa!)
Hinta: 95 €
Ilmoittautuminen: Osta kurssi Keitaan verkkokaupasta
Ohjaaja: Katja Ojala, Joogasali Keitaan perustaja, RYT500 joogaopettaja, mindfulnessohjaaja CFM, ratkaisukeskeinen coach, FT