Heidi Nummi

Heidi Nummi on joogaopettaja, tiibetinbuddhalaisuuden harjoittaja sekä rauhan ja konfliktin tutkimuksen opiskelija. Heidi löysi tiensä joogan äärelle Kiinassa asuessaan. Matka vei Kiinasta Intiaan, jossa Heidi asui tiibetiläisissä yhteisöissä ja syventyi joogaharjoituksen rinnalla myös buddhalaiseen meditaation. Lopulta matka toi takaisin Suomeen, jossa Heidi aloitti toimimaan joogaopettajana. Nyt Heidi on toiminut joogaopettajana jo useamman vuoden ajan ohjaten joogaa mitä erilaisimmille ihmisille. Viime vuosina Heidi onkin erityisen keskittynyt ohjaamaan pienryhmiä, joissa on mahdollisuus lähestyä jokaista harjoittajaa yksilöllisesti ja löytää jokaiselle se omin tapa tehdä harjoitusta. Oppimisen ja löytämisen ilo on ainutlaatuinen siemen, joka voi kasvaa meissä kaikissa.

Joogan lisäksi Heidi inspiroituu nyky- ja butoh-tanssista sekä kehonpainoharjoittelusta. Heidin opetuksessa paikkansa löytävätkin niin astangajoogan voima, flow-joogan virtaavuus kuin meditaation juurruttavuus ja läsnäolokin.

Ohjaajana Heidi on samanaikaisesti lempeä ja haastava: Heidi kannustaa positiivisten kasvukokemusten äärelle, mutta ottaa myös huomioon lempeyden ja herkkyyden. Päivät ovat erilaisia, ja niin saa olla harjoituskin. Joogaharjoitus on elämää varten – se on elämää itsessään.

Heidi aloitti säännöllisen meditaation harjoittamisen kuusi vuotta sitten, ja nykyään siitä on tullut elämäntapa. Erityistä meditaatiossa onkin se, miten se siirtyy meditaatiotyynyltä jokapäiväiseen arkikokemukseemme. Juuri siinä piilee meditaation muutosvoima. Heidinkin elämä on usein hektistä, ja hänellä on lähes poikkeuksetta monta rautaa tulessa. Meditaatio on kuitenkin tuonut elämään tilavuutta, yksinkertaisuutta ja läsnäoloa – on löytynyt tyyni sataman maailman myrskyjen keskeltä. Ennen kaikkea se on kuitenkin tuonut myötätuntoa: kun ymmärtää, miten kiireinen ja ahdas oma mieli on ollut, se auttaa myös ymmärtämään muita ja tuntemaan lempeyttä heitä kohtaan.